måndag, mars 12

Se Great Global Warming Swindle på Google Video

Här hittar du Great Global Warming Swindle på Google Video. Se den! Någon som tror att vår "fria" statstelevision kommer att visa den utan debatt efter?

UPPDATERING: Videolänken har uppdaterats då den gamla inte fungerade.

Ett kollektivt tipstack denna gång, har fått massa e-post om videon.

7 Comments:

At 12 mars, 2007 16:39, Anonymous Anonym said...

Jag tycker att det var en väldigt bra dokumentär.
I filmen hävdar man alltså att hög värme ger höga halter CO2, och inte tvärtom.
Om svaret är så enkelt, hur kommer det sig då att så många hävdar det motsatta? Det måste finnas något mer bakom än engagerade antikapitalister och vältajmad miljöpropaganda.

 
At 12 mars, 2007 17:45, Anonymous Anonym said...

En fantastiskt bra dokumentär! Jättekul att den sprids via Piratebay , Youtube och Googlevideo.

Finns naturligtvis på wetube.se också :)

 
At 12 mars, 2007 18:00, Anonymous Anonym said...

Läs vad Karl Wunch, som svindlades in i filmen, har att säga om filmen.

http://www.realclimate.org/index.php/archives/2007/03/swindled-carl-wunsch-responds/

 
At 12 mars, 2007 20:56, Blogger Per Welander said...

Ni som fått era kommentarer med länkar till realclimate refuserade så är det för att just den länken finns redan med. Fasiken var först. Men tack för visat intresse Hansa m.fl. Först till kvarn får....

 
At 12 mars, 2007 22:29, Anonymous Anonym said...

Magnus, ser du på istidscyklerna är de ca 800 år det ser ut som koldioxidhalten ligger efter en mycket liten del av tiden för uppvärmning och avkylning. I diagram ser man knappt denna tidsförskjutning, så liten är den, utan större delen av tiden sker uppvärmningen samtidigt som koldioxidhalten stiger. Förskjutningen är heller inte förvånande. Istiderna anses orsakas av banvariationer hos jorden, koldioxiden bara förstärker effekten. Det är ingen som tror att det var några förtidsmänniskor som satte igång och eldade fossilbränslen för att få slut på istiderna.

Vad resultatet blir om man istället släpper ut koldioxid i stora mängder har vi få historiska analogier till. Närmast kommer kanske en episod för 55 miljoner år sedan då man tror att haven släppte ur sig stora mängder metangas under geologiskt kort tid. Man ser i alla händelser en temperatur- och koldioxidtopp. Sen ser man en massutrotning också...

Idag släpper vi ut ungefär dubbelt så mycket koldioxid som ökningen i atmosfären. Trots att jorden blir varmare fungerar alltså land och hav som en koldioxidsänka. Glöm dessutom de vansinniga påstående som lär ha funnits i dokumentären om att vulkaner står för större koldioxidutsläpp. Deras är ungefär 1% av våra.

RealClimate har förutom brevet från Wunsch med en diskussion där de tar upp lite andra felaktigheter i vad som förefaller vara mer osaklig propaganda än dokumentär. Lustigt nog kallar sig mannen som skapat filmen marxist men det är högern som tar honom till sitt hjärta.

 
At 12 mars, 2007 22:34, Blogger Jan Persson said...

Man borde starta någon slags namninsamling för att trycka på så att SVT visar den.

 
At 04 april, 2007 19:43, Anonymous Anonym said...

Jag har sett Documentären En Obekväm Sanning & The Great Global Swindle...

För att vara helt ärlig så sitter jag bara och suckar till dom bägge två... och så börjar Tomas Dileva mala i huvudet med sin hyper kassa låt ... vem ska man tro på tro på tro på nääääär...

Vem vet vad som stämmer och inte stämmer, hur som haver så har vi ju bara vårat lilla klot att bo på så då lär vi ju ta hand om det!

Over and OUT!! :)

 

Skicka en kommentar

<< Home