måndag, mars 5

The Great Global Warming Swindle

På torsdag sänder brittiska channel 4 filmen The Great Global Warming Swindle, se länk. Filmen visar argumenten från forskare som är skeptiska till IPCC och som menar att andra faktorer än koldioxid, bland annat solen, dominerar påverkan på globala temperaturen.

Läs också Life Style Extra:s presentation. Någon som tror vår "fria statstelevision" kommer att visa den?

Tipstack Henrik Alexandersson.

Uppdatering: Du kan nu se hela "Great Global Warming Swindle" på din PC, se kommentaren från Peter.

5 Comments:

At 05 mars, 2007 16:38, Blogger Peter said...

Växthuseffekten är en myt

 
At 10 mars, 2007 09:51, Anonymous Anonym said...

Klimatforskaren William M. Connolley såg programmet och talar lite om det på sin blogg, fast jag är inte säker på att jag vågar länka till den eftersom sådana inlägg tenderar att tas bort.

 
At 10 mars, 2007 15:47, Blogger Per Welander said...

Är det en utländsk blogg är det OK att länka.

 
At 11 mars, 2007 17:42, Blogger Peter said...

Nu kan man se hela dokumentären via Google Video.

 
At 23 mars, 2007 13:17, Anonymous Anonym said...

Peter:
"Växthuseffekten är en myt"
Lustig rubrik på länken du postade. Ger verkligen en nyanserad debatt. Om jorden inte hade en växthuseffekt så skulle den inte vara beboelig.

Angående filmen. Bl.a. Professor Carl Wunsch (som medverkade) har tagit avstånd från den: "He called the film 'grossly distorted' and 'as close to pure propaganda as anything since World War Two'. I ett brev skrev han sedan bl.a. "I believe that climate change is real, a major threat, and almost surely has a major human-induced component".

Vidare:
Tim Ball framställs som professor på dept. of Climatology i Winnipeg, vilket han inte alls är. Dept. of Climatology i Winnipeg existerar inte ens!

Vidare: I filmen finns det väldigt, väldigt många felaktiga slutsatser och de använder data som inte är aktuell, relevant och till och med motbevisad.

 

Skicka en kommentar

<< Home