onsdag, februari 7

Rea på utsläppsrätter men inte här

Priset på CO2 utsläppsrätter har rasat ihop. Kostnaden för att släppa ut ett ton koldioxid är nu 2007-02-06 nere i 1.50 euro [länk]. Det motsvarar 13.66 kronor.

Uppdatering: priset är nu 2007-02-07 nere i 1.30 euro!

Naturskyddsföreningen säljer utsläppsrätter till priset av 350 kronor per ton. Ett påslag om 2400 %! Utsläppsrätterna säljs för att man ska kunna bidra till att minska koldioxidutsläppen. Men om man istället fick 10 utsläppsrätter för det priset skulle väl utsläppen minska mycket mer? Det är också dags för Naturskyddföreningen att uppdatera det finstilta priset på sin hemsida. Uppgifterna stämmer inte längre.

Andra bloggar om: intressant.se

1 Comments:

At 15 februari, 2007 23:57, Blogger A_Johansson said...

Naturskyddföreningen agerar som en myndighet helt utan grund. De tar betalt för att få deras märke på varor som ska vara miljövänliga och kräver att elproducenter ska betala till dem. Jag har en vän som äger vattenkraftsstationer och blev krävd att betala en avgift till dem, han vägrade och blev utsatt för hot, men inget hände sedan. jag föreslår att man bojkottar varor som är märkta med deras logo, för min del har jag bojkottat dem i åratal. Sprid detta budskap!
A. Johansson Helsingborg

 

Skicka en kommentar

<< Home