tisdag, februari 27

Gör som jag säger - inte som jag gör

Al Gore, denne av miljömupparna hyllade ikon, fick en Oscar för bästa 'dokumentär'. Med tanke på Hollywoods politiska snedvridning förvånar det ingen. Men hur lever då mediagurun Gore själv?

Ja, inte sparar Al Gore själv på energi. Någon har kommit över Al Gores elräkningar, se här. Al Gore har ett hus i Nashville. 2006 förbrukade han för detta hus, kalla det gärna palats, 211 000 kWh - mer än 20 gånger genomsnittet i USA. Men Al Gore vill att alla andra ska minska sin förbrukning. För honom själv gäller andra regler. Kommer ni ihåg Nomenklaturan på 1970-80 talet i vårt grannland öster om oss? Allt för mycket påminner Al Gore om detta. Om man dessutom lägger till miljöguruns resor med privat jet över jorden, ja då är han en miljökatastrof. En obekväm sanning kanske.

Och alla klimatalarmister - kom inte och ursäkta Al Gore med att han köper utsläppsrätter. Ett utsläpp är ett utsläpp - oavsett om man är rik och köper avlatsbrev.

För den som vill veta mer om den obekväma sanningen, läs här eller här.

Andra bloggar om: intressant.se

5 Comments:

At 28 februari, 2007 09:38, Blogger Den siste mohikanen said...

Du glömde Gores gasräkning på uppåt ett hundra tusen kronor per år. I kilowatt blir det väl en 185 000 kwh per år att lägga till hans 200 000 i huset.

Påminner lite om miljövänstern i Sverige: "jorden kommer att gå under om vi inte slutar använda fossila bränslen!!!!" Följt av "den marginella risken med kärnkraft är så stor att vi inte bör använda det".

Få se nu, jordens undergång eller risken för en Three Mile Island igen? Ähh, vi tar jordens undergång!

 
At 28 februari, 2007 20:50, Blogger Magnus said...

Utsläppsrätter är ett bra system. Om Al Gore vill flyga jorden runt som en självutnämnd messias ska han få göra det.

 
At 01 mars, 2007 01:41, Anonymous Anonym said...

Magnus sa... Utsläppsrätter är ett bra system. Om Al Gore vill flyga jorden runt som en självutnämnd messias ska han få göra det.

Utsläppsrätter är ett dåligt system.

Om Al Gore vill flyga jorden runt som en självutnämnd messias borde han använda sina egna änglavingar, och fylla på sin mage med lågt gasbildande mat. Han borde också vara extremt vältränad så han respirerar minimalt med koldioxid.

Förlåt, kunde inte låta bli. Vi måste ju få le också. Sorry Al! :-D
Jag lovar, det ligger inget demoniseringsförsök/ Ad Hominem attack bakom. Däremot får ni attackera min humor.

Mvh
Jens

 
At 07 mars, 2007 19:47, Anonymous Anonym said...

Bra skrivet!
Enligt en artikel i sanningstidningen Aftonbladet kör ju t.ex. Peter Eriksson (mp) en stadsjeep.
Menmen, lagar är ju inte till för att politiker skall följa dem.

 
At 09 oktober, 2007 17:23, Anonymous Anonym said...

Visst har du rätt, men man kan ju inte säga att Al Gore bara gör dåliga saker för miljön precis. Han fick antagligen en Oscar för att det var en väckarklocka för många människor, han har antagligen fåttt upp väldigt många människor och fått oss att verkligen se det hot som står framför oss. Han har nog gjort bättre än att bara skita ner miljön.

 

Skicka en kommentar

<< Home