fredag, januari 5

Sluta kommendera ut våra skolbarn till politiska demonstrationer

Utkommendering av skolbarn till politiska demonstrationer trodde man hörde forna DDR, Nordkorea eller gamla Nazityskland till. Men i Karlskrona ska en stor massdemonstration med våra skolbarn hållas till minnet av förintelsen. Till vilken nytta?

Demonstrationer har man för att man vill förändra något och vill påverka politiker. Så vem vill man påverka här? Vilka politiker eller vilken media stöder mördandet av judar?

Rektorn Marina Eriksson i Karlskrona nöjer sig inte med detta. Hon vill att skolbarnen samtidigt ska protestera mot Sverigedemokraterna. Ett parti som tar avstånd från nazismen och som demokratiskt blivit invalda i många kommuner. Tyvärr efter denna fadäs finns bara ett alternativ för Marina Eriksson - avgå eller få sparken. Visserligen har hon nu backat något efter hård kritik men hon är olämplig som rektor. Flera bloggare har uppmärksammat fallet se Östra Ölands Fria Horisont och Kulturrevolution.

Tillbaka till kärnfrågan. Sluta kommendera ut våra barn på politiska jippon! Det må sen vara mördandet av judar, djurens rättigheter, klimatfrågor eller kommunismens massmord på oskyldiga. En demonstration är bara värd något om de som är med är frivilliga och inte är utkommenderade. Skolan ska dessutom ge eleverna objektiv kunskap och inte ta partipolitisk ställning.

Andra bloggar om: intressant.se

1 Comments:

At 07 januari, 2007 02:48, Blogger Tobias Struck said...

Akta dig. Snart står det en trupp skolelever utanför ditt köksfönster och hojtar.

 

Skicka en kommentar

<< Home