onsdag, november 15

SVT:s Argument ensidigt och tråkigt

Även SVT vill vara med i klimathysterin. Man bjuder in några politiker, en känd meteorolog och några miljömuppar till programmet Argument. Någon debatt blev det naturligtvis inte om katastrofteorierna utan frågan var vem som "mest skulle rädda jorden". Tråkigt, ensidigt och intetsägande. Hur mycket intressantare det hade blivit om någon skeptiker till katastrofteorierna varit med. Men "Fri Television" är inte fri vad den än påstår.

Men Argument nöjde sig inte med den ensidiga diskussionen. Då och då la man ut texter med "Fakta". Exempel: "Koldioxid är den växthusgas som påverkar vår miljö mest." Men stopp, stopp! Är detta sant? Jag har fått lära mig att det är vattenånga som är den växthusgas som har den absolut största påverkan på klimat och miljö [länk]. Koldioxid är en förutsättning för livet på jorden men många tror efter alla katastrofvarningar att det är en giftgas. Läs mer om koldioxid här i en debattartikel av Gösta Walin, professor emeritus i oceanografi. Citat från artikeln: "Hur kommer det sig att doktrinen uppstått? I grova drag går det till så här.
Vetenskapare levererar en hypotes som fångas upp av ideologiska krafter, främst miljörörelsen som bedriver effektiv lobbyism. Massmedia följer upp och sedan är det bara för politikerna att rätta in sig i ledet. Sanningen är därmed fastställd. De som vågar opponera sig blir idiotförklarade eller skällda för att vara köpta.

Sätt stopp för den livsfientliga propagandan, ni som har makt att påverka. Försök se det positiva med mer koldioxid och lugna ner er, klimatet kan ändå inte styras."


Den ende person i Argument som visade lite sans och förnuft var Lars Leijonborg. Han argumenterade för kärnkraft och insåg det meningslösa att flytta utsläpp från Sturup till Kastrup med en ny flygskatt.

Miljömupparna är fyllda av motsägelser. Om det vore så att koldioxidutsläppen får jorden att gå under, varför bygger man inte fler kärnkraftverk? Jo, det är politik det handlar om och bland miljömupparna är det inte politiskt korrekt att säga så.

Svenska folket går en mörk framtid till mötes med massa höjda energiskatter och meninglösa subventioner. Till syvende och sist kommer katastrofteorin att klinga av när den aldrig inträffar. Kiruna har en medeltemperatur om -1.6 grader, Malmö 7.8 grader. Ändå framställs det som en katastrof temperaturen skulle öka med någon eller några grader.

Andra bloggar om: intressant.se

1 Comments:

At 16 november, 2006 13:17, Anonymous Anonym said...

Vattenånga har i genomsnitt störst växthuseffekt, men det är också en kortlivad gas i atmosfären, tittar du på tidsperspektiv längre än ca en vecka fungerar den som en respons på andra förändringar. Därför räknas vattenånga i allmänhet separat, och när man tittar på mer långlivade gaser som ackumuleras i atmosfären så är koldixoxiden den mest betydelsefulla. Påståendet att koldioxid är den gas som påverkar mest är helt korrekt om man gör den rimliga tolkningen att vad som avsågs var förändringar orsakade av människor.

Din länk till junkscience är, som allt annat på den sidan, precis vad titeln anger: junkscience. Varför länkar du till junk när det finns verklig vetenskap? Fast, med en blogg som heter moderna myter kanske du anser att ditt jobb är att sprida sådana, precis som Steve Milloy har som jobb att sprida junkscience?

 

Skicka en kommentar

<< Home