onsdag, oktober 25

Lena Adelsohn-Liljeroths Roks-förflutna

Kultur- och mediavänstern jublar när Reinfeldt nu fegat och utsett Lena Adelsohn-Liljeroth till kulturminister. Frågan är vad de egna väljarna tycker.

Nya kulturminsterns förflutna är inte politiskt fläckfritt. Hon har enligt denna artikel i DN varit styrelsemedlem i Roks samt suttit med i granskningsnämnden som fällde Könskriget, se länk. En klart fall av jäv kan man tycka. Granskningsnämnden blev för detta JO-anmäld. Fallet är vad jag kunnat finna inte avgjort ännu.

Som skattebetalare kan man undra varför vi ska betala för operabesök, teaterbesök samt att producera böcker nästan inga vill läsa. Likaså varför vi ska försörja många kulturarbetare. Varför ska en liten minoritets underhållning subventioneras av andra? Ofta är denna finkulturminoritet högljudd i debatten, välutbildad med höga inkomster.

Utnämningen av Lena Adelsohn-Liljeroth bådar inte gott för skattebetalarna. Pengar saknas knappast för Adelsohn-Liljeroths egna (o)subventionerade operabesök då hon tidigare har haft råd med en "vit" piga.

Andra bloggar om: intressant.se

1 Comments:

At 22 januari, 2008 01:09, Anonymous Anonym said...

Shit vilken härlig blogg- killen!
Adressen skall sparas!

//Chackie

 

Skicka en kommentar

<< Home