söndag, september 10

Filmpropaganda från Al Gore

"Man går inte och ser Joseph Goebbels filmer för att få sanningen om Nazityskland. Man går inte och ser Al Gores film för att se sanningen om globala uppvärmningen" säger Sterling Burnett på National Center for Policy Analysis. Nu gillar jag inte jämförelsen mellan filmen och Nazityskland, man ska akta sig för att sänka sig till den nivån. Det räcker att kritisera filmen på vetenskapliga grunder.

"An inconvienient Truth" är en politisk propagandafilm som tar lite sanning, blandar den med osanningar och gör politik och underhållning av det hela. Många vetenskapsmän gråter över filmen för alla grundläggande vetenskapliga missar. De är också oroliga att media och publiken inte inser att detta är science fiction.

Göran Persson har sagt att detta är vad alla svenska skolbarn ska se. Sen när bestämmer vår statsminister vad våra barn ska se i skolan!? Trodde sådana maktfasoner hörde hemma i andra länder typ Nordkorea och Kuba.

Filmen är så fylld av faktafel att den inte går att ta på allvar. I fallet orkanen Katrina påstås att "Katarina blev starkare och starkare och starkare när den kom ut över Mexikanska Gulfen". Sanningen var att den var en kategori fem orkan över havet och nedgraderades succesivt till en trea när den kom in till land. Att den finns någonsom helst koppling mellan växthuseffekten och orkarnernas styrka dementeras av ledande forskare, se länk. Den som vill läsa mer om felaktigheterna i filmen kan läsa här (engelska), länk. Klimatforskaren Roy Spencer har skickat ett öppet brev till Al Gore med frågor om felaktigheterna. Han har säkert inte fått svar.

Glädjande finns det en antal svenska forskare som försöker ta död på myterna om koldioxiden och växthuseffekten. Gösta Walin och Hans Jelbring är två exempel.

2 Comments:

At 14 september, 2006 17:40, Blogger jakob w said...

Här finns lite mer kritik av filmen från vetenskapsmän:
Canada Free Press

 
At 26 september, 2006 22:31, Blogger Magnus said...

Orkar inte ens börja bry mig om era "argument" men det är inte konstigt att ni är marginaliserade i debatten med denna okunnighet.

 

Skicka en kommentar

<< Home