onsdag, juli 19

Aftonbladet ljuger om globala uppvärmningen

Naturvårdsverket hänvisar gång på gång till IPCC och bl.a. den så kallade hockeyklubbskurvan. Kurvan togs fram av Michael Mann och har varit en del av grunden för påståendet att jordens medeltemperatur kommer att öka kraftigt. Genom att hänvisa till en gammal rapport och blunda för nya fakta försöker Naturvårdsverket driva regeringens politik. Men Naturvårdsverket och svenska media struntar i vad som händer ute i världen, att alla forskare inte alls tror att koldioxidutsläppen kommer att ha någon större påverkan på temperaturen.

Nu har en ny rapport kommit som grundligt granskat Manns påstående att temperaturen under 1990-talet varit det högsta på tusen år. Rapporten har också granskat hur rapporten kunnat godkännas och kommit fram till att den som skrivit rapporten och dess granskare i högsta grad är beroende. Varför Manns rapport är så viktig är att den ligger till grund för Kyotoavtalet och att du helt i onödan betalar 15 öre per kWh högre elpris idag. Rapporten som benämns Wegmanrapporten finns i en sammanfattning här och lång version här.

Rapporten konstaterar från statistiskt synvinkel att Mann inte har någon grund för sina påståenden om 1990-talet som det varmaste decenniet. Det finns allvarliga fel i Manns statistik. Likaså slår rapporten fast det självklara att det är högst olämpligt författare och granskare tillhör samma grupp. "Especially when massiv amounts of public monies and human lives are at stake, academic work should have a more intense level of scrutiny and review. It is especially the case that authors of policy-related documents like the IPCC report, Climate Change 2001: The scientific basis, should not be the same people as those that constructed the academic papers."

Regeringen och media verkar sitta helt i miljömupparnas händer. Aftonbladet har till och med börjat hitta på nyheter, se här. Aftonbladet är en slasktidning som struntar i fakta och bara vill skrämma folk.

Det finns ingen fråga där svenska folket är så grundlurade som i klimatfrågan. Eftersom det rör sig om prognoser, komplexa samband och att forskningen fortfarande inte kommit särskild långt är det en idealisk fråga att driva. Genom att påstå att vi kommer att drabbas av katastrofer försöker men driva Sverige tillbaka 50 år tillbaka men med socialistiska förtecken. Speciellt Joachim Kerpner på Aftonbladet verkar inte ens ha läst fysik i grundskolan. "Växthusgaserna sprider sig över hela jorden, och därför blir inte vädret svalare för dig när du ställer bilen." Javisst växthusgaser sprider sig med vinden. De viktigaste växthusgaserna är vatten och koldioxid - utan dessa skulle Aftonbladets "klimatreporter" Kerpner inte leva. Kerpner verkar ha fått hybris också: "Men små länder som Sverige visar att utvecklingen faktiskt går att hejda. Tack vare omfattande koldioxidskatter är vi ett av få i-länder som i dag har lägre utsläpp än 1990. Kan nio miljoner nordbor sänka utsläppen så ska väl sex miljarder jordbor kunna klara det? Eller?". Sverige - världens samvete? Kerpner har inte ens orkat läsa de officiella rapporterna om utsläppen. Exempel på länder som minskat mer än Sverige (-3.6%) är Storbritannien(-14.4%), Slovakien (-30.3%), Polen (-31.6%), Tyskland (-17.5%) o.s.v.. Aftonbladet och Joachim Kerpner ska nog hålla sig till att skriva om sex, mord och såpor.

Nästa gång du betalar elräkningen, blir av med jobbet eller ska flyga efter flygskatten drivits igenom - kom ihåg vilka som drivit igenom detta.

1 Comments:

At 03 maj, 2007 18:25, Anonymous wezq said...

Haha precis vad jag misstänkte och förstog. Ska göra skolarbete om själva växthuseffekten och kommer inte ta hjälp av han.

Det är så mycket propaganda med detta från aftonbladet. Som tillexempel med deras expedition där dem var iväg, jag trodde på cirka 25% av det som skrevs i bloggen.. FY AFTONBLADET!

 

Skicka en kommentar

<< Home