onsdag, juni 28

Politiker och myndigheter bluffar om växthuseffekten

Naturvårdsverket är en myndighet som gärna bedriver en kampanj om klimatfrågorna och växthuseffekten. Ensidigt förtiger de fakta som talar emot regeringens och mijöpartiets linje. Den s.k. hockeyklubbskurvan används fortfarande trots att många forskare säger att den är felaktig. Vidare säger Naturvårdsverket "De stora flertalet forskare är numera överens om att den markanta temperaturhöjning som inleddes på 1970-talet beror på utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser."

Men hur är det med detta? Vilka forskare eller vilken undersökning refererar man till? Al Gore, som vill bli president, hänvisar till konsensus i fråga om växthuseffekten.

Men nu har Dr Benny Peiser, Liverpool John Moores University in England, undersökt dessa påståenden. Han fann ett helt annat resultat nämligen att forskarna inte alls var överens, läs här. Endast 9.4% av forskarna instämde starkt i påståendet om växthuseffekten dess påverkan på globala uppvärmningen. 9.7% var starkt emot. De flesta låg mitt emellan.

Allt fler forskare tror nu att solen och dess variationer har den största påvekan på temperaturen och klimaten. Koldioxiden kan möjligen förstärka effekten något. Politiker använder växthuseffekten för att köpa röster och skrämma befolkningen. En del politiker ser det som en möjlighet att driva en mer socialistisk politik. Kyoto-avtalet, som kostar hundratals miljarder till ingen nytta, är den största bluffen i modern tid. "Tron att vi med politiska medel ska styra klimatet vittnar om en hybris utan like" säger forskaren Tage Andersson.