torsdag, maj 18

Ta ett friår Bo Bylund (AMS)

Jag har fått ett brev av Bo Bylund (AMS) att nu är det drömläge att anställa!!?? Vad bra tänker jag - har de tagit bort 3:12 reglerna, sänkt arbetsgivaravgiften, minskat byråkratin eller vad?

Men visst ja, det är ju valår. Arbetslöshetsstatistiken behöver friseras lite mer. "Drömläget" innebär att man kan ta in en anställd och staten (läs skattebetalarna) betalar hans/hennes kostnader.

Nej Bo Bylund - det är inget drömläge för småföretagarna i sossesverige. Du skulle vänt dig till dina kamrater i regeringen istället om du verkligen ville förbättra för företagarna. Vi företagare kommer inte att anställa under nuvarande förhållanden. Varför ska vi jobba ihjäl oss, bli trakasserade av olika myndigheter och verk samt om vi händelsevis på grund av hårt arbete lyckas tjäna några kronor så konfiskerar staten det snabbt via skatten?

Dagens regler är utformade för offentliga sektorn och storföretag. Småföretagarna vet att socialdemokrater hatar småföretagare. Fast det säger inte sossarna rent ut men vi är inte så dumma att vi inte kan läsa mellan raderna. Vi bedömer socialdemokraterna efter vad de gör, inte efter vad de säger. Så glöm detta med bidrag - någon nyanställning blir det inte ändå.

Ta ett friår Bo Bylund! Låt någon arbetslös företagare ta ditt jobb. Det skulle Sverige vinna på. Inga riktiga jobb skapas vi bidrag.