onsdag, maj 31

Inför hjälmtvång i badrummet

Det finns ett större problem än cyklandet. Antalet huvudskador pga av fall i badrum har visat sig vara högre än vid cykling. Därför kommer nu socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet prioritera detta framför cykelhjälmarna. En snabblag stiftas av Bodström där alla tvingas bära hjälm i badrummet. Undantagna från den nya lagen är riksdagsledamöter (som vanligt) och miljöbadare.

Ett antal godkända badhjälmar i läckra färger tas fram och alla kan ansöka hos folkhälsoinstitutet om ett folkhjälmbidrag om 178:-. Visserligen inkomstbeprövat men ändå generöst av ordförande Persson. Alla ska vara medvetna om att om vänstern förlorar valet kommer moderaternas motförslag (framtaget av chefsideologen med hästsvans) om endast 156:- per hjälm att införas. Det blir förödande för folkhälsan om högern vinner valet. Alla pressbyråkiosker och 7-Eleven kommer enligt färdig överenskommelse att sälja badhjälmarna. För att få en hjälm med bidrag så ska den innehålla en transponder och Ipod där endast Internationalen spelas eller annan musik godkänd av den nya badhjälmsmyndigheten. Myndigheten kommer att lokaliseras till Jokkmokk och beräknas sysselsätta 80 personer redan detta år. Barn under 6 år får hjälm gratis dvs med pengar tvångsrekvirerade av de dumma arbetande skattebetalarna. Bara idioter arbetar numera i Sverige, resten "de kloka" lever på bidrag.

Polisen kommer att få 3 miljarder i extra anslag för att utbilda "badrumspoliser" förkortat BAPO. Det hela blir en del av satsningen på plusjobb. Carin Götblad, som har rekordmånga projekt igång, får inte leda den nya verksamheten. Hon har råkat glömma det viktigaste projektet - att polisen ska finnas ute och gripa personer som begår brott. BAPO får rätt att göra oannonserade besök i badrummen och en gratis tipstelefon inrättas där grannar och släktingar kan ringa om de misstänker att någon badat utan hjälm. Man har rätt att vara anonym vid tips. Straffet för bad eller dusch utan hjälm blir dagsböter. Vid upprepade grova förseelser där partibok saknas kan det bli fängelse i upp till två år.

Badhjälmslagen slår tre flugor i en smäll. Antalet huvudskador vid bad och dusch går ner med 70% vilket är en stor samhällsekonomisk vinst. Dessutom skapas 10000 plusjobb vilket leder till att arbetslösheten går ner. Jokkmokk får massa nya arbetstillfällen. Rösta på socialdemokraterna eller miljöpartiet så blir alla vinnare........ eller?