måndag, maj 29

Bloggarna har högre moral än Aftonbladet

Mainstreammedia känner sig hotade av bloggarna. De angrepp på bloggar vi sett den senaste tiden från många håll visar just det. De är helt enkelt inte vana att bli granskade och tycker synnerligen illa om det.

Monopolet på det publicerade ordet har brutits. De tidningsbloggar som har startats är bara ett patetiskt försök att slå tillbaka till ingen nytta. Citerar här Helle Kleins (Aftonbladet) blogg 25 maj:

"Aftonbladets ledarredaktion har en kurs tillsammans med folkhögskolan den här helgen på temat "Ord som förändrar". Jag mötte en kul grupp människor från hela Sverige - alltifrån en läkare till fackliga ombudsmän och personer i alla åldrar. Nu drar jag till Tyskland på en veckas semester. Min man och jag ger varje år mina gamla föräldrar (över 80 år) en bilresa i Europa. I år går färden mot Wismar och Weimar. Samtidigt passar några kompisar från Skåne på att bo i vår lägenhet för att göra huvudstaden under en vecka. Märkligt nog träffade jag en tjej i New York förra helgen som visade sig komma från just Wismar i Tyskland. Världen är liten."

Jättekul och intressant!?


Moralen och kvaliten på många bloggar, såväl vänster, opolitiska som höger är ofta klart bättre än slaskjournalistiken som kvällstidningarna bedriver. Undantaget är de officiella politiska bloggarna från partier och riksdagskandidater. De är tråkiga helt enkelt. Aftonbladet tar nu tätplatsen i dålig etik och moral efter publiceringen av namn och bild på den våldtagna 13-åringen.

Angreppen på bloggarna skedde efter rykten om Lars Danielsson och möjlig älskarinna publicerats. Lars Danielsson är en offentlig person som på flera sätt fortfarande försöker hindra att sanningen om hans förehavande på annandagen kommer fram. Tala om att tidningarna försökte göra en höna av en fjäder.

Med dagens bloggar jämfört med kvällstidningarna är mitt val enkelt. Kvalitet framför slaskjournalistik. Även om det ofta är "amatörjournalister" som ligger bakom bloggarna så är de intressantare och kommer med helt nya fakta och vinklingar.