lördag, april 29

Oberoende klimatforskare får svenskt pris

Professor Richard S. Lindzen, professor i meteorologi vid MIT, har ofta citerats i denna blogg, se här, här och här.

Nu har professor Lindzen fått Leo priset för oberoende tänkande. Leo priset för oberoende tänkande är ett svenskt pris och instiftat av professor emeritus Gösta Walin. Professor Lindzen kommer även att tala vid ett evenemang ordnat av Timbro i Stockholm den 5:e maj.

Att gå emot strömmen, politiker och media är inte lätt för en forskare. Men att vara oberoende och våga ifrågasätta "sanningar" är det som för vetenskapen framåt. Annars hade vi fortfarande trott att jorden var platt. Lindzen vågar framföra kontroversiella uppfattningar i klimatfrågan på ett sakligt sätt. Egentligen är de inte kontroversiella alls sett i ett vetenskapligt perspektiv. Men vissa politiker låtsas att klimatfrågan är avgjord och "konsensus" råder. Moderna Myter gratulerar till priset!

Klimatfrågan har till stor del kidnappats av många politiker. Med skrämsel försöker man använda klimatfrågan för att köpa röster och för att genomföra sitt socialistiska drömsamhälle. Den vetenskapliga delen bryr man sig inte om - det finns alltid några forskare som står på deras sida. Kyotoavtalet är ett bra exempel. Det får ingen som helst mätbar effekt på temperaturen även om underliggande teorier stämmer. Det enda som händer är att vi blir fattigare i Västeuropa. Moderna Myter spår Kyotoavtalets död på 2010-talet. Då kan vi se om vi hade rätt. Vad världen behöver är mer oberoende forskning och mindre politisk styrd sådan. Svenska högskolor är numera skräckexempel på politisk styrd forskning. Göran Perssons "doktorshatt" blir faktiskt en parodi på sig själv i denna fråga.

1 Comments:

At 07 februari, 2007 10:09, Anonymous Anonym said...

Glädjande,att det finns forskare,som har en annan uppfattning,ändet som vi dagligen matas med i massmedia, jag är trött på alla profeter, som har målat domedagen på väggen.Det verkar som det kommer att fattas många felaktiga beslut på grund av tunnelseendet som många har idag.Jag undrar hur man skall få politikerna vakna och inte bli hjäntvättade av en åsikt, till och med vädret i TV verkar ha politisk styrning.

 

Skicka en kommentar

<< Home