fredag, mars 10

Wijkman och Romanus - skratta eller gråta?

Vilket par - Wijkman och Romanus - ska vi skratta eller gråta? De startar nu ett nätverk för ja till trängselskatter, förlåt trängselavgifter eller? I en debattartikel idag i DN säger de häpnadsväckande saker "Ett ja till trängselavgifter bäddar för borgerlig valseger". Det är precis tvärtom - populisten Anders Wijkman, som bor i innerstaden och kan promenera till jobbet om han inte äter gåslever i Bryssel, bäddar för en socialistisk valseger. Wijkman kan ju också åka taxi de få kilometrarna till riksdagshuset från sin bostad - vi skattebetalare tvingas betala. Gabriel Romanus fattar inte att ytterligare 800 kronor i månaden är betungande för en barnfamilj. Själv har han en lön om 113.000 i månaden samt fri taxi, SJ m.m.

Tyvärr så är trängselskatten en skatt och ingen avgift så redan där kommer en lögn från både Wijkman och Romanus.

Misstaget populisten Wijkman och reservsossen Romanus gör att de räknar bort alla som bor utanför tullarna. De som inte har råd att köpa en dyr bostadsrätt i innerstaden. Romanus stoltserar med att trängselavgiften har minskat biltrafiken i Stockholm. Tacka sjutton för det när de fattiga inte har råd att ta bilen längre. Inte ska de få rösta heller - nej det ska nomenklaturan i innerstaden se till. Och har Temos undersökning frågat de som är berörda utanför tullarna? På Lidingö sade mer än 90% NEJ till biltullar det senaste valet.

Konstigt att både KD och Folkpartiet kan tillåta Wijkman och Romanus uttala sig som representanter för respektive parti. Någon j-a ordning måste det väl va. Anders Wijkman har redan tidigare levererat den ena konstiga åsikten efter den andra i många miljöfrågor. Wijkmans resor med flyg till Bryssel har smutsat ner miljön långt mer än en stackars bilåkande låginkomsttagare från Farsta gjort. Anders Wijkman har flera gånger ställt sig på diktaturens sida bl.a. genom att stödja kommunisten Laszlo Kovacs i EU.

Så länge KD och FP har dessa tvivelaktiga figurer Wijkman och Romanus i sitt parti kan de omöjligt få min röst i valet. Även om partierna för övrigt har sunda åsikter (nåja delvis).

1 Comments:

At 10 mars, 2006 11:29, Blogger Carl Svanberg said...

Jag gillar när folk skriver från hjärtat :-)

Word!

 

Skicka en kommentar

<< Home