lördag, mars 4

TV4 i sossarnas ledband

Tv4:s nyhetsprogram saknar numera all form av objektivitet. Det senaste är att man infört extremvänsterns nysvenska ord "Bush-administrationen". Men vad f-n! Bush är president i ett demokratiskt land. Vald i ett demokratisk val. Besegrade sin motståndare Kerry vilket blev en överraskning för svenskarna som blev itutade av statstelevisionen och TV4 att Bush var hemsk och hatad av amerikanerna (förutom några religiösa fanatiker då).

Skäms TV4 - era s.k. nyheter och journalistik är ett lågvattenmärke. Ska ni inte börja kalla Sveriges regering för Persson-administrationen? Han fick ju mindre procent röster än Bush i senaste valet. Jaså inte - är ni rädda att förlora sändningstillståndet?

2 Comments:

At 04 mars, 2006 23:54, Blogger Carl Svanberg said...

Man brukar kalla den amerikanska regeringen för "administrationen". Det är också så man benämner den i USA. Det är inget nytt uttryck och framför allt inget USA-fientligt uttryck. Slår man upp ordet i en engelsk ordbok ser man också att ordet inte har någon negativ klang. Förr sade man Clintonadministrationen, Reaganadministrationen, Carteradministrationen, osv. Jämför detta med t ex regim som i strikt mening betyder exakt samma sak, men som ofta förknippas med just *auktoritära* regeringar.

 
At 05 mars, 2006 02:43, Blogger Patrick said...

Manuell trackback.

Det stormar i vattenglaset

 

Skicka en kommentar

<< Home