onsdag, mars 29

Liberala ungdomsförbundet är för censur

Liberala ungdomsförbundet (LUF) är för censur, läs här. De stöder de brevbärare som inte vill dela ut Nationaldemokraternas material. Inte nog med att de är för censur - de vill att man ska få sjukskriva sig. Skattebetalarna ska alltså stå för denna dumhet. Jag trodde sjukskrivning var till för när man var sjuk. Så LUF vill att man ska sjukskriva sig om man ogillar sina arbetsuppgifter?

Tänk om Lars Ohly vill beställa en resa till Kuba. Den anställde på resebyrån svarar då med en sjukskrivning och det blir ingen resa. Eller om Lars Leijonborg vill äta en lyxmiddag på en krog i Stockholm. Tyvärr, säger servitören, jag mår illa av att servera dig då du har så knasiga åsikter och hellre sjukskriver jag mig. Kanske vår offentliga sjukvård bara ska vara till för de med "rätta åsikterna". Tyvärr, säger läkaren till Peter Eriksson, jag gillar inte miljöfanatiker så du får ingen vård. Jag kan ju sjukskriva mig själv om min arbetsgivare vill tvinga mig att behandla dig.

Nu har nog Liberala ungdomsförbundet spårat ur rejält. Att censurera obekväma åsikter är fel väg att gå och leder oss in odemokratiskt samhälle. Yttrande- och föreningsfriheten tillhör våra demokratiska rättigheter. Det går inte att göra undantag för att man inte gillar "åsikterna". De ska bemötas med argument och inte förbud och censur. Själv har jag inte ens läst Nationaldemokraternas program eller material då jag är inte attraherad av deras åsikter. Men jag är beredd att stå upp för våra demokratiska rättigheter.

Åsiktsfriheten angrips nu från flera håll i en aldrig tidigare skådad omfattning. Stängningen av en hemsida var bara ett av många övergrepp. Ett av tokförslagen är att man ska få underkänt i samhällskunskap om man inte "har de rätta åsikterna", läs här. Undrar om detta senare kommer att tillämpas på kommunister också? Vi närmar oss Sovjetstaten med små steg hela tiden.

Är du verkligen demokrat Fredrik Malm, ordförande i LUF?

1 Comments:

At 29 mars, 2006 20:12, Blogger Joacim Persson said...

Är du verkligen demokrat Fredrik Malm, ordförande i LUF?

Ja eller ens "liberal"?

Kunde de inte fortsatt att kalla sig FPU? Och moderpartiet, med sitt buggningsivrande m.m. kunde ju kalla sig "Folkpartiet -- kryptokommunisterna"

Den förkroppsligar sig, denna folkvilja, i vårt socialdemokratiska parti. Den har desslikes en filial i det parti, som benämnes det frisinnade på den grund att dess ledstjärna heter förbud. -- Torgny Segerstedt i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, 16 september 1925

 

Skicka en kommentar

<< Home