måndag, mars 13

Lägg ner Palmeutredningen

Palmeutredningen har hittills kostat ca 350.000.000 kronor, se här. Resultatet är noll som alla vet. Misstagen av Hans Holmér m.fl. har redan begåtts och kan inte göras ogjorda. Att slänga ytterligare miljoner på detta spektakel är ett spel för galleriet och har inget med polisiärt arbete att göra. Det är lika bra att inse att mordet aldrig kommer att lösas av de s.k. Palmeutredarna. Blir mordet eventuellt löst så är det av en slump som inte har med utredarna att göra.

Akademiledamoten Peter Englund beskriver det hela suveränt i söndagens kulturbilaga i DN (12/3). "Olof Palme - utsatt för rituella minnesdanser". Tyvärr har jag inte hittat den på nätet. Vidare från Englund - "Och alla konspirationsteorier med Lars Borgnäs i spetsen vaknar upp och kommer där tisse-tiss-tassande med de gamla vanliga misstänkta, alltså hela polisen, halva armén, en betydande del av hemvärnet samt en bonde utanför Simrishamn". .... "så är det uppenbart att idén om mordet som en avgörande händelse i Sveriges historia faktiskt börjat slå rot. Jag finner detta olyckligt. Helt enkelt för det inte är sant."

Likhet inför lagen ska råda. Lägg pengarna och polisens knappa resurser på något vettigt som fånga mördare, tjuvar och våldtäktsmän där möjligheten att få fast någon finns. Polisen och utredarna borde säga ifrån och inte deltaga i den politiskt styrda rituella minnesdansen.