fredag, mars 31

Bra blogg om klimatfrågan

För den som tror på myten att koldioxiden blir vår planets undergång bör läsa denna amerikanska blogg. Här visas att koldioxidhalten och jordens medeltemperatur är rekordlåg om man ser i ett längre perspektiv, se graf.

Debatten om klimatet förs på en högre nivå i USA än i Sverige. Högskolor och forskningen i Sverige är inte tillräckligt fristående från politikernas grepp. Politiska partierna, statstelivisionen och media pumpar ut massa politiska åsikter som till mycket lite bygger på vetenskap.

Svenska folket börjar nu åderlåtas på sina pengar när elräkningen stiger på grund av Kyotoavtalet. Hela Kyotovansinnet kommer OM man lyckas införa det endast påverka temperaturen någon hundradels grad till år 2050. Fattigare kommer vi att bli i Europa.

Blanda inte ihop detta med oljeberoendet vilket är en helt annan fråga. Men det ska nu Sverige lösa genom att bygga massor av dyra subventionerade vindkraftverk istället för mer kärnkraft. Suck! Finland bygger världens största kärnkraftverk som för övrigt kommer att ligga nära svenska ostkusten. Det är helt förståligt varför Finland är rikare än Sverige.

2 Comments:

At 31 mars, 2006 22:43, Blogger Joshua_Tree said...

Men bara för att det står i en amerikansk blogg behöver det inte vara sant. (Därmed inte sagt att jag inte tror på det)

 
At 01 april, 2006 14:57, Blogger Joacim Persson said...

Var inte så negativ!

Växthuseffekt är bra.

Kan vi inte få till en behagligt klimat genom att bränna olja och kol, får vi försöka med något annat.

 

Skicka en kommentar

<< Home