lördag, mars 25

Avgå Lena Adelsohn Liljeroth

Granskningsnämnden har anmälts till JO av Evin Rubar och Johan Brånstad. Tittar man närmare på granskningsnämden så syns det tydligt att det är en politisk domstol. Inte många tror att SVT är en fri television eller att TV4 är det för den delen heller.

Först så är det regeringen som tillsätter alla ledamöterna. Dessa väljs bland pålitliga byråkrater och politiker från offentliga sektorn. Till exempel Elle Niia, ordförande i Hotell och Restaurang Facket. Gedigen bakgrund inom rörelsen.

Lena Adelsohn Liljeroth är en känd kulturbyråkrat som dessutom har (haft) styrelseuppdrag inom Alla Kvinnors Hus, Sthlms Kvinnojour och nu enligt senaste uppgiften en Roksjour. Om man inte fattar att man är extremt jävig när programmet Könskriget ska granskas och själv avsäger sig att delta i beslutet kan man bara undra hur det står till. Avgå Lena Adelsohn Liljeroth - förtroendet är förbrukat!

Granskningsnämden ingår som en del i det kontrollmekanism som regeringen använder sig av för att kontrollera vilken information svenskarna ska få och inte få. Sändningstillstånd, regler, presstöd, styrelseutnämningar....

Internet är en nagel i ögat på politikerna då nätet är svår att kontrollera. Freivalds och Säpos grova övertramp mot webbhotellet visade detta tydligt. Internet har varit alltför fri och nu kommer förslagen att kontrollera även detta. Men det blir svårt. Lagring av kommunikation, beslagtagna datorer, censur via operatörerna är exempel på vad regeringen satsar på. Integriteten kränks för vanliga hederliga svenskar men grova brottslingar går lätt runt detta.