onsdag, februari 22

SVT/Jobba jämt - sanslöst dravel

Sveriges statstelevision sänder ett underligt program som heter Jobba jämt. Det handlar om två könskommissarier som ska uppfostra folk på arbetsplatser. Kommissarierna verkar utsända från Jens Orbacks sanningsministerium och ska "lära" personal på arbetsplatser att bli jämlika. Senast var det en vårdcentral som besöktes och som exempel på jämlikhet visades en man upp som ville amma sitt barn. Ett antal nyttiga idioter på vårdcentralen ställde upp i denna statspropaganda för extremfeminismen. Uppenbarligen fanns det också "svikare" på vårdcentralen som inte ställde upp på detta dravel.

Ett annat exempel var en KappAhl butik som skulle blanda pojk- och flickkläder, allt enligt den Orbackska rätta tron.

Könskommissarierna, en man och en kvinna, var rent stalinistiska i sin predikan om den "rätta läran". För att göra det lite mer spännande fick de först i "Mission Impossible" stil uppdraget presenterat på en TV-monitor.

Först kan man fråga sig varför skattebetalarna ska finansiera all den tid som personalen på vårdcentralen ägnade åt detta? Har de inga patienter att ta hand om? Och den "fria statstelevisionen" - är detta deras nya uppgift att bedriva åsiktsjournalistik? SVT - aldrig har så få gjort så mycket skada för så många. Närmare DDR och stalinistiska sanningministerier kan man inte komma. Jämförelsen med Orwells Krig är Fred stämmer perfekt när man kallar sig "Fri television".

Ett annat "sanningsministerium" är UR (Utbildningsradion) som snarast borde läggas ner. Alltid extremt vinklade program (gissa från vilket håll) där ordet objektivitet sedan länge har avskaffats.

2 Comments:

At 23 februari, 2006 02:14, Blogger pimme said...

Är du rädd för att acceptera det faktum att ojämlikheten är ett stort problem i vårt samhället?

 
At 08 mars, 2006 12:48, Blogger JT said...

Luktar förnekelse lång väg...
Försök att se programmet för vad det är och vad syftet är. Med sådan skarp kritik av ett program bör man nog ifrågasätta sig själv först.

 

Skicka en kommentar

<< Home