tisdag, februari 14

Nya uppgifter om Säpos stängning av hemsidorna

Nya uppgifter om hemsidorna gör att Säpos agerande ser allt märkligare ut. Sverigedemokraternas hemsidor har aldrig funnits hos webhotellet Levonline utan det var bara domännamnsservern som pekade ut hemsidorna. Hemsidorna har hela tiden legat på en utländsk server! Levonline tog alltså bort uppgiften i domännamnskatalogen för domänerna sverigedemokraterna.se och sdkuriren.info.

Det är helt enkelt inte troligt att det skulle funnits något hot mot Levonline. Skulle muslimska terrorrister riktat ett hot mot den som har domänamnsservern!? Knappast troligt. Nej, hela Säpos agerande stinker.

Frågan är om Säpo handlade på direkt order av Freivalds och om det fanns konkreta hot mot just Levonline? Kanske har det aldrig funnits några hot mot Levonline? Hotbilden gömmer Säpo under någon slags sekretess.

Säpo har svikit yttandefriheten. "Syftet med verksamheten är att skydda det demokratiska systemet, medborgarnas fri- och rättigheter samt den nationella säkerheten", läs här. Yttrandefrihet måste räknas till fri- och rättigheter. Att då ge sig på webhotellet Levonline för att "upplysa" dem om att de bör ta bort uppgifterna i domännamnskatalogen är en grov kränkning av yttrandefriheten. Säpo motverkar det de har som uppgift att skydda.

Korten på bordet Säpo och Levonline! Säpos agerande i detta fall behöver grundligt granskas. För att citera Ulf Nilsson i Expressen - "Sparka ut Bergenstrand (och gärna Freivalds med). De har förverkat allt förtroende".

Vill också tillägga att jag inte tillhör Sverigedemokraterna eller sympatiserar med dem.

1 Comments:

At 15 februari, 2006 08:40, Blogger Felipe said...

Om du försöker begära ut uppgifter om varför de har gjort på detta vis kan du också få reda på vilken sekretessgrund de vilar avslaget på. På det sättet slipper du skriva "någon sorts sekretess", vilket tyvärr ger ett lätt oseriöst intryck.

 

Skicka en kommentar

<< Home