söndag, februari 19

Internationell kritik mot censuren i Sverige

Censuren i Sverige mot Sverigedemokraternas hemsidor uppmärksammas nu även internationellt. Tammy Bruce, som beskriver sig själv som "openly gay, pro-choice, gun owning, pro-death penalty, voted-for-President Bush progressive feminist" , skriver nu om Säpos övergrepp, läs här. Tammy Bruce har gett ut flera uppmärksammade böcker bl.a. The New Thought Police och The Death of Right and Wrong. Hon tar i böckerna upp hur vänstern försöker strypa yttrandefriheten. Böckerna kommer nog aldrig att översättas till svenska men för den som kan engelska är de mycket läsvärda.

Utländska tidningar och bloggar skriver också om övergreppen, se här, här och här.

Säpo och UD kanske har fått ökad sympati bland extremister i muslimska länder men i de demokratiska länderna har Sverige förlorat ytterligare i anseende. Men Freivalds bryr sig knappast om detta, just nu verkar det vara tillbaka till den gamla Palmedoktrinen - regeringens intresse för olika länder ökar med kvadraten på avståndet från Sverige.

Med Bodströms alla förslag att övervaka och avlyssna vanliga hederliga svenskar och Säpos censur på "Freivalds order" kan man inte annat än bli skrämd. Det går inte att lita på att Säpo eller Polisen inte kommer att missbruka all den överskottsinformation de kommer att få. Jag är övertygad om att det internt i Säpo finns många som tycker illa om ledningens övergrepp. Detta kommer inte fram på grund av Säpos hemliga karaktär och av rädsla för de egna jobben.