fredag, februari 10

Freivalds förbjudna bilder

Allt fler bloggar ser det orimliga i Freivalds övertramp att stänga hemsidor. Henrik Alexandersson publicerar idag på sin blogg den stoppade bilden. Stockholm Spectator visar på sin blogg en av Jyllands Postens bilder. Stockholm Spectator skriver dessutom en not till Säpo som vägledning om de ska stänga även deras sajt.
Bloggen Jihad i Malmö var enligt egen uppgift först i Sverige att presentera alla bilderna.

Det rimliga hade varit om Säpo kontaktat Sverigedemokraterna direkt, presenteras hotbilden och låtit dem ta besluten. Men att kontakta deras webhotell är maffiametoder, ingenting annat.

Var finns den fria pressen och oppositionen? Normalt borde väl journalister skrika högt i protest mot kränkningen av yttrandefriheten. Och finns det ingen parti i riksdagen som anser att detta är ett stort övertramp av UD/Säpo? Sanningen är kanske att vi inte har någon fri press längre och ingen "riktig" opposition.

Tips till Säpo: Moderna Myter länkar bara till bilderna. Huruvida det också är förbjudet vet vi inte. Sajten ligger INTE på ett webhotell i Sverige och kommer INTE att stängas ner efter ett samtal från UD.

UPPDATERING: Även Johan Norberg publicerar nu en bild av profeten på sin blogg. Resultatet av UD/Säpos grova övertramp blir att massor med bilder publiceras över hela Sverige på olika bloggar. De som försvarar yttrandefriheten kan nu inte stillasittade vara tysta. Syftet med publiceringen är att uppmana regeringen att sluta med censuren. Nu väntar vi på att stängningen av hemsidan ska bli grundligt utrett och om fel har begåtts så måste de ansvariga ta sitt ansvar.

UPPDATERING-2: Fler och fler svenska sajter publicerar nu de förbjudna bilderna, exempel: Ninja economist, i chydenius fotspår, dibbuk.se. Bloggarna har i denna fråga en stor påverkan genom att mainstreammedia vägrar att publicera bilderna. Stängningen av hemsidorna är mycket grovt övertramp och börjar uppmärksammas internationellt, se BBC. Det handlar inte om Sverigedemokraterna utan om våra mänskliga rättigheter. Freivalds gör ett eget uttalande på arabiska om SD-kuriren här.

UPPDATERING-3: Martin Norell,terrorismforskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut, skriver i Expressen om UD och Säpo. "UD:s och Säpos nedstängning av Sverigedemokraternas tidning på nätet är ett praktfullt självmål". Mycket balanserad och läsvärd artikel.

Folkpartiet anmäler Laila Freivalds till KU för stängningen av hemsidan, läs hela anmälan.

1 Comments:

At 11 februari, 2006 23:58, Blogger CV said...

Jag publicerar en av bilderna i min engelska blogg.
Det är den så kallade snälla bilden:
http://www.workersdojo.com/2006/02/we_are_living_i.html
Den hör också till helheten.
RS
kulturbloggen.com

 

Skicka en kommentar

<< Home