måndag, september 5

Tidningen villaaktuellt spårar ur

Fick ett nummer av villaktuellt i brevlådan. Inte för jag prenumererar på den utan kanske för att jag bor i hus. Då borde väl tidningen handla om just villor troode jag...

Men på "ledarsidan" skriver anvarige utgivaren Poul Heie om klimatförändringar. Och spårar ur rejält. Först kopplar han ihop orkanen Gudrun med växthuseffekten. Något sådant koppling har aldrig bevisats. Sen fortsätter Poul Heie med ett antal utfall mot USA: "Vi, Sverige och EU, kan ställa USA till svars inför en internationell tribunal och få dem att betala för den skada de förorsakat vår planet." Vilken betydelse tror Poul Heie att Sverige och EU har i den stora världen? Vidare citat: Det här är inget "flummigt miljövårdssvammel", utan vedertagna fakta från världens främsta klimatforskare.

Mycket svammel från villaaktuellt är det i alla fall. En del sakfel kan man ha överseende med. Men trött blir man när en tidning som villaaktuellt spårar ur och gör Bush till syndabock för allt. Saknade bara att Bush var skyldig till orkanen Katrina också.

Bespara oss detta svammel och skriv om husrelaterade ämnen eller låt bli att dela ut tidningen till mig i onödan. För miljöns skull.