lördag, augusti 20

Vem ska äga ditt liv?

Hur mycket av ditt liv äger du? Hur mycket bestämmer du själv? Efter att ha gett upp socialisering via löntagarfonder så inrikar sig de klåfingriga och förmyndaraktiga politikerna på att kontrollera ditt privatliv. Och kampen mot förmynderiet är global. Även EU-byråkraterna vill ha en bit av kakan (ditt liv).

Smygsocialiseringen av ditt liv sker i små steg hela tiden. Precis som grodan i kärlet som sakta värms upp protesterar du inte. Men en dag blir du en icke-tänkande robot och slav. De flesta politiker vill ha mer makt. Finns bara en svag grundlag eller svag konstitution som inte bromsar deras makt så tar politikerna bit efter bit av ditt liv. Lagar, skattesystem och propaganda, allt används för att äga dig, ditt beteende och dina tankar. Även borgeliga partier hemfaller åt denna kontroll. Senast var det några folkpartister med Birgitta Ohlsson i spetsen som i en artikel i Svd ansåg att du inte ska få bestämma över föräldrarledigheten. Folkpartiet har ibland haft svårt att leva upp till de liberala idealen. Då och då kommer arvet från Bengt Westerberg fram med förmynderi.

Allt bygger på att du inte vet ditt bästa och politikerna vet bättre. Vad du ska äta, hur ditt hem ska byggas, när du får handla, din religion, var saker ska säljas, när och vem som ska vara ledig, vad du ska få läsa, när och var du får köra bil, se på TV, vilka sajter på Internet du ska få se på o.s.v. Dina pengar konfiskeras först på ett dolt sätt med dolda skatter. Redan där äger de en stor del av ditt liv. Du är inte betrodd att fatta egna beslut. Sen får du i bästa fall tillbaka en del av pengarna som bidrag. Hur du ska använda bidraget ska naturligtvis förmyndarna bestämma. Och du ska dessutom applådera. Patron Göran Perssons senaste valfläsk med låtsasjobb och mer bidrag är ett bra exempel. De använder dina pengar och ditt liv.

När kommer partiet i Sverige som står för individens rätt till sitt eget liv? Sanningen är att slaveriet är sakta på väg att införas igen. I den goda sakens namn.

Sällan har titeln patron på Persson varit mer passande. Du är bara en liten obetydlig slav som i bästa fall får ett reglerat arbete. De sekundära slavarna får inte ens ett jobb utan lite överlevnadsbidrag. Sen finns det undantag. De riktiga storkapitalisterna har ett eget skattesystem. Slipper t.ex. förmögenhetsskatt.

2 Comments:

At 24 augusti, 2005 10:13, Blogger Joacim Persson said...

"De riktiga storkapitalisterna har ett eget skattesystem."

Inte bara det. Ju krångligare systemet är, vad gäller såväl skattesystem som andra regleringar (inklusive immaterialrätter), desto mer gynnas stora företag gentemot små.

Det krävs en viss investering (i tid, om man gör det själv -- eller kontanter om man anlitar en konsult) för att sätta sig in i regelverken, resurser som tas från företagets närande verksamhet. Men denna insats är praktiskt taget konstant oavsett hur stort företaget är eftersom den är proportionell mot systemets komplexifikationialiseringsgrad (underbart ord). All offentlig byråkrati genererar en privat motbyråkrati.

Ungefär häften av det totala beloppet av EU-bidragen går till EU-konsulter. Det hela är minst sagt absurt. Alla dessa konsulter kunde ju producera nyttigheter i stället.

Jag vill bara ha öppna gränser. Frihet kräver inga administratörer.

 
At 24 augusti, 2005 18:47, Blogger Per Welander said...

Joacim har naturligtvis rätt. Det absurda är att ett enmansföretag (AB) har i stort samma regler som multinationella Ericsson. Och enmansföretagaren har inte råd att hyra in konsulter i den mängd som krävs för att förstå byråkraternas absurda skattesystem.

 

Skicka en kommentar

<< Home