onsdag, juli 20

Svensk vänsterpress sprider terroristmyter

Varför mördar terroristerna oskyldiga människor? Är det för att USA finns i Irak? För att muslimer är fattiga och förtryckta? Eller av religiösa skäl, vår västerländska livstil med frihet, kapitalism och rättigheter för kvinnor måste bekämpas? Läs ledaren i Svd om detta ämne.

Svenska statstelevisionen och vänsterpressen har sin version klar, det beror på USA. Attackerna på USA och dess allierade börjar påminna om Sovjetunionen som systematiskt verbalt angrep USA under det kalla kriget. Nima Sanandaji, VD för Captus, har skrivit en artikel om detta. "The more likely explanation is that the attacks are simply exploited as an opportunity to spread anti-American, anti-capitalist and anti-Western propaganda". Norrländska Socialdemokraten och Dala Demokraten är exempel på tidningar som skyller allt på Bush. Fullt i klass med gamla kommunistiska Pravda.

Europas flathet mot terroristerna är ett stort problem, läs här. Många terroristdåd härstammar från europeiska länder. Detta gäller såväl 9/11, bomberna i London och Madrid. Terroristattackerna mot London är inte slutet på kriget, snarare början. Och så länge Europa inte engagerar sig aktivt i kriget kommer nya attacker. Sverige kommer som vanligt att inta en feg "neutral" attityd. Det gjorde vi mot Nazi-tyskland och i det kalla kriget.

Kan det hända här? Säpo och vissa svenska experter talar om att ingen hotbild finns. Men det fanns det inte vid mordet av Anna Lindh heller. En naiv tro finns att Sverige är ett "snällt" land så därför vill oss ingen illa. Men Sverige representerar för terroristerna det onda västerlandet och kan inte vara säkra på att bli skonade. Rekryteringen kommer att ske lokalt inom landet. Om ett angrepp planeras mot t.ex. Stockholm ligger det i terroristernas intresse att det inte läcker ut i förväg. Någon ökad hotbild kommer inte att finnas, det fanns det inte heller i London. De psykologiska effekterna skulle säkert bli mycket större i Sverige än de vid angreppen i London. Hur regeringen Persson hanterar krislägen såg vi vid tsunamin i vintras.

1 Comments:

At 21 juli, 2005 14:46, Blogger Carl Svanberg said...

Jag läste någon gång förra året i en intervju med vår justitieminister Thomas Bodström, att Sverige och SÄPO känner till att det finns många islamiska fundamentalister här i Sverige, men de kan deportera dem till deras hemländer för där kan de - "ve och fasa!" - löpa risken att torteras eller avrättas.

 

Skicka en kommentar

<< Home