tisdag, juni 28

Dold agenda bakom Internetcensur

Att censurera barnpornografi på Internet verkar väl hedervärt. Ingen, annat än ett fåtal pedofiler, kan väl ha något emot detta?

Men var så säker, det kommer fler steg. Trafficking är nästa steg. Sen följer utpräglat nazistiska websajter. Och senare de religiösa, åtminstone de som hetsar mot bögar. Porrsajterna censureras naturligtvis. Och annonser av prostituerade, dessa är än så länge lagliga. Sen tar vi alla religiösa websajter som citerar bibeln för säkerhets skull.

Och bloggarna, usch vad sossarna tycker illa om dem. Helt utan kontroll kan man skriva vad som helst. Ja, det finns till och med bloggar som hyllar Bush och USA. Och bloggar som avslöjar svenska vänsterns hjälte - skojaren Michael Moore. Detta måste givetvis stoppas. Här krävs lite mer uppfinningsrikedom av nomenklaturan. Kanske krav på ansvarig utgivare och några fällande "politiska" domar för förtal eller hets kan skrämma många bloggar till tystnad.

Sverige och sossarna är sakta och i smyg på väg mot censur à la Kina. Vi är inte där än men det gäller att försvara yttrandefriheten redan nu. Och lita inte på att de borgerliga kommer att försvara yttrandefriheten heller. Det viktigaste för dem verkar vara makten, inte ideologin.

Stoppa censuren! Den fyller ingen funktion annat än att i smyg införa den dolda agendan. Även halvdumma pedofiler går lätt runt censuren t.ex. via anonymizer sajter. Vi andra vuxna kan faktiskt själva bestämma vilka sajter vi vill surfa till utan socialdemokratiska pekpinnar och censur av operatörer.

1 Comments:

At 28 juni, 2005 14:07, Blogger Ottosson said...

Bra analys. Sånna här saker börjar alltid i liten skala, men det dröjer inte länge innan kontrollen expanderar.

Bra blogg förövrigt. Jag är inte så insatt i kyotoprotokollet, men efter att ha läst lite här så målas en annan bild upp än den man är van vid. Sånt behövs.

 

Skicka en kommentar

<< Home